Klaus.cz






Hlavní strana » Rozhovory » Václav Klaus pro Rádio Zet o…


Václav Klaus pro Rádio Zet o Kovidismu i o české ekonomice (na práškách)

Rozhovory, 31. 12. 2020

Václav Klaus byl ve čtvrtek dne 31. prosince 2020 hostem Interview Hany Vítkové vysílaném na Radiu Zet. Proč je celá koronavirová krize hrou politiků a farmaceutického průmyslu? Jakou roli v ní hrají média a proč je zločinem proti lidskosti užívání termínů typu "bezpříznakově nemocný"? Přehrajte si záznam silvestrovského rozhovoru, který prezident Klaus rádiu poskytl po příjezdu z nepochopitelně uzavřených Krkonoš.

Záznam interview zobrazíte na stránkách Rádia Zet zde: https://www.radiozet.cz/detail/19-d5bcf783-4b6c-11eb-94e1-005056011137 


Teze z rozhovoru pro Rádio Zet

Myslím, že všichni lidé, kteří jsou alespoň přiměřeně sebevědomí, přiměřeně sebejistí a nepodléhají panice, rok 2020 mohli prožít docela normálním způsobem.

Covid je nemoc a kovidismus je světonázor.

Strach mám z kovidismu, neboli z ideologie a světonázoru, který v tomto roce zvítězil a který navazuje na neblahý vývoj posledních let. Ten nespadl z nebe, zatímco nemoc letos odkudsi spadla. Kovidismus, popletení lidí, zmatení názorů a diktatura ambiciózních politických elit a oslabení demokracie. To všechno narůstalo a epidemie to jen urychlila.

Vir zneužily mocné síly současného světa. Nepřijímám tzv. spiklenecké teorie, že tyto mocné síly současného světa tuto epidemii vytvořily – uměle, záměrně, vědomě. Ty ji pouze zneužily.

Viním vládu, ale viním také alternativní vládu, tedy média, která by sice správně a „podle učebnic“ a podle toho, co si o sobě sama namlouvají – tedy že jsou hlídacím psem demokracie – se však staly zesilovači vládní politiky. Tyjí z vládní politiky, potřebují chaos, potřebují nebezpečí a zesíleným způsobem to pouští dál do světa. Považuji v tomto roli médií za velmi nešťastnou a smutnou.

Je povinností se proti tomu vzpírat. Nastává mimořádná role tzv. „emeritních“. Já jsem proto v úžasné pozici a cítím povinnost této úžasné pozice využít. Mně už nemají odkud vyhodit. Nejsem existenčně závislý na tom, že mne zbaví práce. Mne mohou maximálně označit na webu Ministerstva zdravotnictví, že jsem šiřitel dezinformací.

Zdravotnictví je svedeno na falešnou stopu. Jestli jsem řekl, že neviním pouze vládu ale i média, tak bych dodal, že neviním pouze vládu a média, ale i medicínskou obec. Nemyslím těch pár odvážlivců, kteří se odváží protestovat proti dominantní doktríně, nemyslím ani ty tisíce lékařů a sester, kteří dnes a denně poctivě pracují, viním „mluvčí“ zdravotníků. To jsou lidé, kteří se nezatěžují tím, že by denně x hodin pracovali. Stávají se mediálními celebritami, chodí svá kvazi-moudra prezentovat do televizí a rádií. Ty viním, ti vytvářejí falešné vědomí ve společnosti. To jsou rozšiřovatelé falešných informací a desinformací. Těmito svými kolegy by se měl pan ministr Blatný zabývat více než mnou, který si jako riziková skupina, už přestárlá, k tomu dovolí říci pár slov.

Myslím, že dokud mne nespoutají, někde neuvězní a nedají okovy, tak se očkovat nenechám. Nikdy jsem se nenechal očkovat při žádné chřipkové epidemii, vždy jsem to považoval za neuvěřitelný výdělek farmaceutických firem a nikdy bych tomu nepodlehl.

Byznys dobře pochopil, že velice snadno vydělává s pomocí státu a na základě státních dotací a že vydělávat zisk svou pernou každodenní prací je daleko těžší.

Výrok, že jsou lidé „bezpříznakově nemocní“ je nesmysl. Ti lidé prostě nejsou nemocní. Říkat slovo „bezpříznakově nemocný“ je protimluv.

Je to hra politiků, hra medií, hra farmaceutického i jiného byznysu, hra jisté medicinské lobby.

Že ekonomický pokles zatím není tak strašlivý, jak se zdálo, že musí nevyhnutelně při těchto karanténních opatřeních být, je pouze tím, že naše ekonomika žije „na práškách“.

Ekonomika tuto vakcínu dostává už devět měsíců a důsledek bude hrozivý. To někdo musí zaplatit. A zaplatí to občané České republiky. Zaplatí to vším, zaplatí to inflací, zvýšením daní, snížením všech možných dalších příjmů, na které byli zvyklí. Dojde k oslabení zdravotní péče, protože zdravotnictví nebude mít nadále tolik peněz jako dosud.

Bylo zbytečné nastolit plošné karantény.

Měli jsme povinnost si v tomto mimořádném roce utáhnout opasky a říci si, že na všechno z toho, na co jsme byli zvyklí, nemáme.

K prezidentské kandidatuře by mě vyprovokovala beznadějnost dalších kandidátů – a tahle hrozná varianta bohužel existuje.

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu