Klaus.cz






Hlavní strana » Jinýma očima » Jiří Weigl: Migrační krize je…


Jiří Weigl: Migrační krize je záměrný projekt pokrokářů

Jinýma očima, 8. 11. 2018

V posledních dnech se množí jasné důkazy potvrzující naší dávnou tezi, že migrační krize, která v Evropě eskalovala v roce 2015 a stále trvá, není výsledkem neodvratitelného přirozeného pohybu národů z Afriky a Blízkého východu do Evropy, ani zákeřnou islámskou invazí na Západ nebo důsledkem zbabělosti, hlouposti či naivity evropských politiků, ale záměrným a promyšleným projektem liberálních levicových západních elit, které ovládly politický mainstream a určují agendu na národní i mezinárodní úrovni. Realizuje se rozhodně a usilovně za zády západní veřejnosti, která je ohlupována mediální manipulací a fake news.

Jasné potvrzení této teze představuje tzv. pakt OSN o migraci, který ukazuje, že masová migrace je pro dnešní západní mainsteam pozitivním a chtěným fenoménem a že má být prostřednictvím mezinárodního práva všestranně podporována, usnadňována a legalizována. Ideje, které za tímto paktem stojí, jsou konečně otevřeným vysvětlením dosavadního přístupu orgánů EU i vrcholných evropských politiků v čele s kancléřkou Merkelovou k masové migraci. Cílem není ji zastavit, ale usnadnit a legalizovat, k čemuž slouží dokonce její prohlášení za „lidské právo“. Již i těm naivnějším mezi námi musí být jasné, kde se vzaly přerozdělovací kvóty, a že jejich dočasným opuštěním problém zdaleka neskončil.

Druhý důkaz absurdní hry, která se s veřejností v souvislosti s migrací hraje, přináší v těchto dnech Česká televize, která vysílá reportážní seriál o práci našich policistů vyslaných na pomoc Makedonii při ochraně jejích hranic před nelegální migrací. Že je služba našich policistů na dalekém Balkáně nepochybně náročná a jejich nasazení a profesionalita zasluhují ocenění, je bez debat. V reportážích ani nikde jinde si však nikdo nepoloží otázku, jakou že to hranici ti naši policisté vlastně hájí. Brání totiž hranici nečlenského státu EU s Řeckem, tj. se schengenským prostorem, odkud na makedonské území pronikají nelegální migranti. Ano, taková je to absurdita. Naši policisté nechrání schengenskou hranici, ale naopak jinou zemi před pronikáním nelegálů od nás ze Schengenu.

Co si ještě chceme o poměrech v dnešní EU vykládat. Řecko, členská země eurozóny a součást Schengenu, země s třetí největší armádou v EU a dnes faktický protektorát Bruselu nechrání vnější schengenskou hranici a nikomu to nevadí, a tak my raději pomáháme třetí zemi bránit své hranice před infiltrací z EU.

Migrační krize není pouze fatálním ohrožením evropské budoucnosti. Je současně fenoménem, který ukazuje, jak zmutovaly původní libě znějící myšlenky o spolupráci a integraci v Evropě. Nenechme se proto více balamutit.

Jiří Weigl, publikováno v deníku Právo dne 8. listopadu 2018.

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu