Klaus.cz






Hlavní strana » Dokumenty » Dopis prezidenta republiky…


Dopis prezidenta republiky Milanu Svobodovi k udělení Zlaté plakety

Dokumenty, 9. 12. 2011

V Praze dne 9. prosince 2011

Vážený pane Milane Svobodo,

       dovolte mi, abych Vám u příležitosti Vašeho letošního životního jubilea udělil Zlatou plaketu prezidenta republiky. Toto ocenění věnuji osobnostem, které vynikly ve svém oboru, jejichž přínos je známý a uznávaný v celé naší společnosti, a navíc oslovily a obohatily i mne osobně. Vaše dlouhodobé působení na domácí i mezinárodní jazzové scéně v roli mimořádného pianisty, skladatele, dirigenta, pedagoga a iniciátora mnohých uměleckých projektů si toto uznání zaslouží.

       Pražský Big Band a jeho éra, která v chmurných sedmdesátých letech přinesla mj. slavnou desku Podobizna, představil pod Vaším vedením nastupující generaci zdejších jazzových hudebníků velmi impozantním způsobem. Významně jste propojil naši domácí scénu s děním v zahraničí a obstál jste i v náročné konkurenci během svého pobytu v USA v 80. letech. Nelze pominout ani Vaši hudbu k mnoha filmům a divadelním inscenacím a také způsob, jakým jste svou tvorbou posunul naši muzikálovou scénu na novou úroveň. Cením si i Vašich častých vystoupení v koncertech Jazzu na Hradě.

       Přeji Vám do dalších let všechno nejlepší, pevné zdraví, rodinnou pohodu, neutuchající hudební nápady a nepominutelné jazzové štěstí.

       S pozdravem

       Václav Klaus

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu