Klaus.cz






Hlavní strana » Dokumenty » Dopis prezidenta republiky…


Dopis prezidenta republiky Daně Drábové k udělení Stříbrné plakety

Dokumenty, 3. 6. 2011

V Praze dne 3. června 2011

Vážená paní předsedkyně,

       dovolte mi, abych Vám u příležitosti Vašeho životního jubilea jako výraz ocenění Vašich zásluh o bezpečnost naší jaderné energetiky a za Vaši vysokou odbornost a veřejnou angažovanost předal Čestnou plaketu prezidenta republiky.

       Od roku 1999 stojíte v čele nesmírně důležité státní instituce – Státního ústavu pro jadernou bezpečnost. V této funkci jste se podílela na řešení všech významných rozhodnutí a událostí, kterými v 21. století prošla česká jaderná energetika. U nás i v zahraničí jste vnímána jako vynikající odbornice, jejíž slovo má ve velmi složitých a citlivých otázkách jaderné bezpečnosti autoritu a váhu, a to jak v odborných kruzích a v politických jednáních, tak pro veřejnost. Je i Vaší zásluhou, že česká veřejnost přistupuje k jaderné energetice racionálně, nepodléhá dnes tak módním protijaderným hysteriím a vnímá atomovou energii  jako základ naší energetické bezpečnosti.

       Přijměte, prosím, vážená paní předsedkyně, tuto plaketu jako výraz mého uznání spolu s přáním hodně zdraví, sil a spokojenosti do dalších let Vašeho života.

       Václav Klaus

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu