Klaus.cz






Hlavní strana » Dokumenty » Dopis prezidenta republiky…


Dopis prezidenta republiky českým basketbalistkám k udělení Zlaté plakety

Dokumenty, 8. 10. 2010

Vážené české národní družstvo ženského basketbalu,

jako výraz úcty a obdivu k Vašemu výsledku i výkonu na letošním mistrovství světa v Brně, Ostravě a Karlových Varech rozhodl jsem se udělit Vám Zlatou plaketu prezidenta republiky.

Na šampionátu jste sice získaly medaile stříbrné, pro celou českou sportovní veřejnost jste ale týmem zlatým, proto Vám toto ocenění náleží právem.

A náleží Vašemu družstvu celému, tedy jak trenérovi Luboru Blažkovi, tak realizačnímu týmu, tak Vám všem, které jste dovedly naši účast na turnaji k historickému úspěchu.

Jak píši i každé z Vás, nespoléhaly jste jen na štěstí a ani pouze na své umění, talent, na dovednosti získané tréninkem a dokonce ani na skvělou taktiku naordinovanou Vaším trenérem. Bez Vaší vůle, bojovnosti, obětavosti, odhodlání a krajního nasazení byste takto uspět nemohly.

Děkuji Vám právě za to, že jste bojovaly a ukázaly tak příklad nejen ostatním sportovním reprezentacím, ale i všem, třeba i začínajícím sportovcům. A nejen jim, protože i v ostatních oborech lze vyniknout právě jen úsilím a maximální snahou.

Přeji Vám mnoho krásných chvil, při kterých budete svůj úspěch vychutnávat, i mnoho štěstí ve Vašich osobních životech.

Václav Klaus

Prohlédněte si další fotografie ze setkání prezidenta republiky s českými basketbalistkami kliknutím sem.

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu