Klaus.cz






Hlavní strana » Dokumenty » Dopis prezidenta republiky…


Dopis prezidenta republiky Laďovi Kerndlovi k udělení Stříbrné plakety

Dokumenty, 12. 5. 2010

V Praze dne 10. května 2010 

Vážený pane Kerndle, milý Láďo, 

       dovolte mi, abych Vám k 65. narozeninám popřál mnoho zdraví, pracovních úspěchů, štěstí, zpěváckého elánu a rodinnou pohodu. 

       Jsem rád, že Vám u příležitosti Vašeho životního jubilea mohu udělit stříbrnou plaketu prezidenta republiky. Toto osobní ocenění věnuji osobnostem, které nejenže vynikly ve svém oboru, ale jejichž přínos je známý a uznávaný v celé naší společnosti a které navíc oslovily a obohatily i mne osobně. Všechny tyto charakteristiky k Vašemu životu a umění bezpochyby patří. Vážím si i Vašich postojů k tématům naší veřejné diskuse. A mám Vás rád jako člověka a přítele. 

       Rozhodně nejsem sám, kdo obdivuje Vaše nasazení a energii při dlouholetém účinkování na mezinárodní hudební scéně. Poslouchat Váš nezaměnitelný hlas, který charakterizuje bezchybná intonace, samozřejmý rytmus i výrazný swingový styl, bylo pro mě potěšením už od šedesátých let, kdy bylo jasné, že se nepochybně stanete důležitou součástí brněnského jazzu. Vaše více než dvacetileté zahraniční angažmá mi na jednu stranu vzalo možnost poslechnout si Vás častěji, na druhou stranu jsem byl potěšen, že jste jako český umělec dosáhl úspěchu v těžké světové konkurenci. 

       Váš boj se zákeřnou nemocí v polovině devadesátých let jsem sledoval s velkým napětím a osobně jsem obdivoval Vaši statečnost, se kterou jste se s tímto obtížným obdobím vyrovnal.

       Těší mne, že můžete své jubileum oslavit v plné síle, a ještě jednou Vám přeji vše nejlepší.

       S pozdravem

       Václav Klaus

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu