Klaus.cz






Hlavní strana » Tisková sdělení » Prezident přijal…


Prezident přijal představitele KSČM

Tisková sdělení, 24. 10. 2006

Prezident republiky Václav Klaus přijal dnes 24. října 2006 na Pražském hradě předsedu KSČM Vojtěcha Filipa, místopředsedu ÚV KSČM Jiřího Dolejšího a předsedu poslaneckého klubu KSČM Pavla Kováčika.

Po jednání prezident republiky na tiskové konferenci řekl:

Stručně bych zrekapituloval dnešní setkání a konec konců vlastně všechna tato jednání, protože dnešním dnem jsem ukončil sérii konzultací se zástupci všech pěti politických stran zastoupených v Poslanecké sněmovně.

I dnešní jednání bylo věcné, praktické, pragmatické. Nešlo o nějaké formálně protokolární, zdvořilostní setkání. Hodinu jsme využili k intenzivnímu rozhovoru o pozicích KSČM, o jejich prioritách, preferencích, o jejich eventuálním příspěvku k nějakému stabilnímu řešení. To bylo tématem této schůzky. Myslím, že se též projevilo a dopotvrdilo, že bylo rozumné toto kolo jednání udělat v mezidobí voleb. K vážnějšímu otevření jednání, které bude směřovat k nějakému konkrétnímu výsledku, bychom, doufám, měli dospět po druhém kole senátních voleb.

Můj celkový závěr je, že náznaky řešení se rýsují, nicméně názory politických stran jsou ještě dost odlišné a protichůdné, takže na to, abychom mohli nalézt řešení, které si přejí občané České republiky, politické strany ještě něco musí přidat nebo „ubrat“ ze svých postojů. Ale o tom byly tyto schůzky a jsem rád, že proběhly.

V Praze dne 24. října 2006

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu