Klaus.cz






Hlavní strana » Dokumenty » Zdravice Václava Klause pro…


Zdravice Václava Klause pro volební sněm SPD

Dokumenty, 13. 4. 2024

Vážený pane předsedo, vážení členové SPD,

děkuji za pozvání na Váš dnešní sněm. Bohužel se ho z osobních důvodů nemůžu zúčastnit. Přeji Vám, abyste si zvolili kvalitní vedení strany a dobře odstartovali volební kampaň. Váš sněm by měl být motivační. Měl by aktivizovat členskou základnu i Vaše stoupence před blížícími se volbami do Evropského parlamentu. Z vlastní zkušenosti vím, že se žádné volby nedají vyhrát bez mimořádné aktivity členů a podporovatelů strany. 

U nás bývalo zvykem význam „evropských“ voleb podceňovat, což je velká chyba, i když jejich výsledek zásadním způsobem Brusel a Evropu nezmění. Přesto by tyto volby měly vyslat jasný vzkaz o naší silné nespokojenost s poměry v Evropské unii.

Půjde ve své podstatě o volby o domácí politice a o domácích politicích. Výsledek rozhodne síla, s jakou Vaši kandidáti přesvědčí voliče o tom, že jsou oni a Vaše strana schopni něco změnit. Volby za SPD nerozhodnou ani Marine Le Penová, ani Mateo Salvini. Rozhodnou je naši voliči.

Volby budou soubojem o souhlas či nesouhlas s politikou Fialovy vlády a s – Českou republiku poškozující – silnou podporou, kterou dává Fialova vláda Ukrajině. Ve Vašich předvolebních materiálech vidím heslo „Mír, ne válku“. Voliči budou mít možnost volbou Vaší strany vyjádřit, že oni válku nechtějí.

Přeji Vám ve volbách úspěch.

Václav Klaus, 10. 4. 2024

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu