Klaus.cz






Hlavní strana » Komentáře IVK » Ivo Strejček a kolektiv IVK:…


Ivo Strejček a kolektiv IVK: Prymulovo drzé a arogantní chování je skandální

Komentáře IVK, 26. 10. 2020

Zpupné počínání Romana Prymuly bezprostředně poté, co bylo odhaleno jeho flagrantní porušení nařízení, která na jeho nátlak Babišova vláda občanům vnutila, i jeho vytáčky v průběhu následujících víkendových dnů, považujeme za skandální, neomluvitelné a nepřijatelné.

Už jeho tvrzení, že „nic neporušil“, je drzým výsměchem všem lidem této země, kteří v důsledku drastických vládních opatření přicházejí o práci, o své živnosti a podnikání. Navíc ztrácejí kontakt se svými nejbližšími soustavným vládním vyhrožováním (kam patří zejména Prymulovo plukovnické vystupování a jeho agresivní výroky) a bojí se o svou budoucnost.

Zcela nepřijatelná a lidsky odpudivá byla jeho víkendová nafoukaná mediální vystoupení, která pronášel žoviálním stylem, jako by se nic nestalo, panovačnou a povýšenou formou, jako bychom byli vinni my všichni - kromě něho.

Takové jednání zásadně odmítáme a znovu panu Prymulovi připomínáme: to Vy jste šel do restaurace, která měla být z Vašeho rozhodnutí (tak jako tisíce jiných provozů tohoto typu v České republice) uzavřená, to Vy jste konspirativně a kdoví o čem mimo prostory ministerstva jednal v noční době, o které právě Vy jste rozhodnul, že bude dobou téměř protektorátního „zákazu vycházení“. To Vy jste porušil Vámi nařízenou povinnost nosit roušku, to Vy občanům vyhrožujete sankcemi za porušování právě tohoto Vašeho příkazu.

Sám se nám všem vysmíváte. Ukazujete tím, že vlastním rozhodnutím nevěříte. To Vy jste spoluvinen za ničení posledních zbytků důvěry občanů k dodržování řádu.

Chceme zdůraznit, že Prymulovo avizování dalších drastických opatřeních v době, kdy je snad jisté, že v řádu dnů již ministrem zdravotnictví nebude a ve stavu, kdy se sám o důvěru lidí připravil, je skandální. Za stejně nepřijatelné považujeme i jeho další setrvávání v roli jakéhosi „vládního experta“. Proč by po tom všem měl setrvávat ve vládních službách a být placen z peněz těch, které svými brutálními zásahy ničí? Naopak, tento člověk by měl být v důsledku vlastních hrubých přehmatů a na základě svého arogantního jednání co nejrychleji jakéhokoliv vlivu zbaven. 

Ivo Strejček a kolektiv autorů IVK, 26. října 2020

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu