Klaus.cz






Hlavní strana » Komentáře IVK » Stanovisko IVK ke dni 2. 4.…


Stanovisko IVK ke dni 2. 4. 2019: Fialův falešný polokomunismus

Komentáře IVK, 2. 4. 2019

V rozhovorech, které Petr Fiala poskytl nedávno v souvislosti s vyloučením Václava Klause ml. z ODS, dal opět k dobrému svou oblíbenou tezi o polokomunistické Babišově vládě – polokomunistické, protože má podporu komunistů. Předseda ODS zjevně nechápe, že s bojem proti údajnému plíživému návratu komunismu žádné další body nezíská, protože naprostou většinu lidí v této zemi už dávno trápí jiné věci než je postavení a vliv KSČM.

Taktika je to ale nejenom chybná, ale i falešná. Je pravda, že KSČM se zdráhá jasně odsoudit zločiny spáchané v éře socialismu. Ale z tohoto postoje naprosto neplyne žádné nebezpečí pro demokracii v této zemi. To by se mohlo skrývat v programu komunistů. Ale kdyby se P. Fiala obtěžoval do něj nahlédnout, pak by objevil teze standardní levicové strany, která prosazuje tržní ekonomiku se silným postavením státu, nechce obnovit cenzuru, ale hájí svobodný internet apod.

Místo strašení mrtvým komunismem by se měl P. Fiala vážně zamyslet nad skutečnou hrozbou této zemi, kterou je neomarxismus. Ideologie, jež ovládá již několik desítek let skoro celý Západ, který Fiala stále nekriticky vzývá, a pod jejímž vlivem zdegenerovaly západní hodnoty k nepoznání. Největším šiřitelem neomarxismu je EU, v jejichž horních patrech se to jen hemží radikálními levičáky a marxisty všeho druhu. Loňská Junckerova oslava Marxe v Trevíru nebyla náhodná.

Místo omletých frází o potřebě reformy (nereformovatelné) EU by bylo od Fialy fér prohlásit: Ano, Západ už není, co býval. Místo svobody myšlení nastoupila politickokorektní cenzura, tolerance zmutovala v sebedestrukci namířenou proti vlastní historii a křesťanské tradici, rovnoprávnost zavlekly agresivní menšiny do bažiny smrtícího rovnostářství ničícího krok za krokem právní stát a rovnost před zákonem, od ženské emancipace dospěli progresivisté k genderovému šílenství, likvidaci rodiny a přirozených vztahů mezi mužem a ženou. Ano, toto všechno v ODS vidíme, ale náš strach z Ruska je pořád ještě větší. Proto nám nezbývá než volit menší zlo v podobě zbankrotovaného západního liberalismu.

Od „autentického konzervativce“, za kterého se Fiala rád označuje, by to byl srozumitelný a svým způsobem čestný postoj. Ale místo toho předseda ODS dál hlásá falešnou mantru o svobodném Západě. Pravicové, a tudíž nutně euroskeptické voliče tím nezíská. Nezbývá mu tudíž než lovit spolu s Kalouskem, lidovci a Babišem mezi nevyhraněnými středovými voliči. Cesta k obnově staré slávy ODS to ale není.

Aleš Valenta, dne 2. dubna 2019

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu