Klaus.cz






Hlavní strana » Tisková sdělení » Vyjádření vedoucího KPR ke…


Vyjádření vedoucího KPR ke zkresleným informacím o návštěvě prezidenta na otevřeném zasedání senátorského klubu ČSSD

Tisková sdělení, 24. 1. 2008

Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Jiří Weigl jednal s vedením senátorského klubu ČSSD o návštěvě prezidenta republiky na otevřeném zasedání tohoto klubu dne 29. ledna 2008.

V průběhu jednání se obě strany shodly na tom, že jde o standardní návštěvu kandidáta na funkci prezidenta na jednom ze senátních klubů. Vzhledem k tomu, že ostatní kluby již Václav Klaus navštívil a zodpověděl otázky jejich členů, shodly se obě strany na tom, že i v tomto případě má jít o debatu mezi senátory ČSSD a kandidáty na prezidenta.

Prezident od počátku akceptoval, že jednání klubu je otevřené, a neměl žádné výhrady proti účasti kohokoliv či proti přítomnosti televizních kamer. O změně místa konání diskuse a o vyloučení hostů z jiných senátních klubů rozhodlo asi vedení senátorského klubu ČSSD autonomně a my jsme to zjistili až po přečtení čtvrtečních novin.

Vedoucí KPR proto odmítá spekulace, že tyto změny požadoval či dokonce diktoval prezidentův tým. Jednání s vedením klubu bylo korektní, prezident porozuměl potřebám klubu ČSSD a akceptoval dohodnuté aranžmá. Taková je skutečnost a tendenční mediální interpretace i reakce a vyjádření na ně se nezakládají na pravdě.

Petr Hájek
ředitel Tiskového odboru

V Praze dne 24. ledna 2008

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu