Klaus.cz






Hlavní strana » Tisková sdělení » Prezident přijal…


Prezident přijal představitele Strany zelených

Tisková sdělení, 19. 10. 2006


Prezident republiky Václav Klaus přijal dnes 19. října na Pražském hradě předsedu Strany zelených Martina Bursíka, první místopředsedkyni SZ Danu Kuchtovou, místopředsedy SZ Džamilu Stehlíkovou a Petra Štěpánka a členku republikové rady SZ Kateřinu Jacques.

Po jednání prezident republiky na tiskové konferenci řekl:

Dobrý den, opravdu jenom pár stručných slov. Jsem rád, že se tato schůzka uskutečnila. Jsem rád, že se uskutečnila v této širší sestavě, tedy nejenom s předsedou Strany zelených, se kterým už jsem měl příležitost se setkat a hovořit.

Pozorně jsem vyslechl postoje Strany zelených a rozumím tomu, že Strana zelených si je vědoma své relativní síly ve stávajícím rozložení politických sil a proto není předvojem řešení, které by mohlo v budoucnu nastat. Nicméně má své jasné názory, má své priority a preference. Pro mě je v tom důležitá jedna věc. Strana zelených vidí jako svou prioritu nikoliv pokus o nějaké klopotné vládnutí v dnešním rozložení politických sil, ale má zájem směřovat co nejrychleji k předčasným volbám. To je pro mě zpráva číslo jedna, zpráva zásadní.

O tom, jak by k nim bylo možné dospět, jsme dlouho diskutovali. Vyslechl jsem postoje Strany zelených, beru je v úvahu, a jestli jsem včera hovořil o Rubikově kostce, tak nyní říkám, že se mně v tomto smyslu vyplnila a vybarvila další z jejích stran pro případ, že se s ní bude hýbat způsobem, který povede k nějakému konsistentnímu řešení.

V Praze dne 19. října 2006

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu