Klaus.cz






Hlavní strana » Tisková sdělení » Prezident zahájil pracovní…


Prezident zahájil pracovní návštěvu v USA

Tisková sdělení, 5. 3. 2007

Prezident republiky zahájil svou pracovní návštěvu v USA v neděli večer přátelským setkáním s krajanskou komunitou v  Českém kulturním centru v Houstonu, kde byl uvítán Raymondem Snokhousem, honorárním konzulem ČR a ředitelkou centra E. Rosene.

V pondělí dopoledne se Václav Klaus setkal s bývalým prezidentem Spojených států Amerických G. H. Bushem. Srdečný rozhovor obou státníků, které pojí dlouholeté přátelství, proběhl v kanceláři G. H. W. Bushe v centru Houstonu.

V poledne prezident přednese v houstonské Radě pro mezinárodní záležitosti projev na téma Svoboda a demokracie v Evropě: pohled zevnitř.

Poté se prezident setká se starostou Houstonu Billem Whitem a v podvečer bude jako čestný host představen v čele slavnostního zahajovacího průvodu tradičního texaského rodea.

Programu prezidenta se účastní také jeho delegace, kterou tvoří generálporučík Vlastimil Picek, náčelník Generálního štábu AČR, místopředseda Senátu Jiří Liška, místopředseda Sněmovny Jan Kasal, náměstek MZV Tomáš Pojar a náměstek MO Martin Barták. Ve WDC se k delegaci přidá ještě náměstek MPO Martin Tlapa.

5. března 2007

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu