Klaus.cz






Hlavní strana » Tisková sdělení » Prezident přijal…


Prezident přijal představitele ČSSD

Tisková sdělení, 18. 10. 2006

Prezident republiky Václav Klaus přijal ve středu 18. října na Pražském hradě předsedu ČSSD Jiřího Paroubka, statutárního místopředsedu ČSSD Bohuslava Sobotku, místopředsedu ČSSD Zdeňka Škromacha a předsedu Poslaneckého klubu ČSSD Michala Haška.

Po jednání prezident republiky na tiskové konferenci řekl:

„Dobrý den, je za námi třetí kolo jednání a znovu opakuji to, co jsem řekl v  předchozích dvou případech, že to považuji za velmi užitečné. Jednou věcí je číst si vzájemné výroky prostřednictvím médií, druhou věcí je tyto výroky slyšet přímo, reagovat na ně a lépe je pochopit. To bylo smyslem dnešního jednání.

Požádal jsem představitele sociální demokracie, aby naznačili, jaká je jejich představa, respektive jaký příspěvek oni hodlají přinést k tomu, aby bylo nalezeno řešení současné politické situace, která byla tak nešťastným způsobem dána výsledky červnových voleb do Poslanecké sněmovny. Vyslechl jsem názory, pochopil jsem, co jsou preference a záměry sociální demokracie. Pro mě to znamená skládání si věcí do mozaiky, která v následujících dnech dá, nebo nedá nějaký výsledek.

Zopakoval jsem představitelům sociální demokracie, že hledám řešení na bázi politické dohody, na bázi dohody politických stran, neboli řešení, které není vynuceným nátlakem z jedné či druhé strany.

Doufám, že po komunálních a senátních volbách dojde k dalšímu intenzivnímu jednání na úrovni politických stran. Asi toto je závěr našeho dnešního jednání.

Pokud se stejně jako minule budete tázat, která jména navrhujeme na předsedu vlády, tak vám jednoznačně sděluji, že na toto téma nepadlo ani jedno jediné slovo. Bylo by úplně nesmyslné, abychom se v této fázi jakýmikoliv jmény vůbec zabývali.“

V Praze dne 18. října 2006

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu