Klaus.cz






Hlavní strana » Knihy » Tři projevy Václava Klause


Tři projevy Václava Klause

Knihy, 3. 3. 2003

Tři „prezidentské projevy“ Václava Klause, přednesené při společných zasedáních Sněmovny a Senátu Parlamentu ČR svolaných k volbě prezidenta republiky, jsou mimořádně zajímavý dokument. Tím, že poprvé v dějinách jsme svědky opravdové, předem nedohodnuté volby hlavy státu, prezidentští kandidáti museli zřetelně - nikoli jen formálně jako dosud - v kandidátských projevech formulovat své představy o podobě, smyslu a možnostech prezidentského úřadu v naší zemi.

Václav Klaus podvakrát ve volbě zvítězil, i když ne tak, aby to na stačilo na celkové vítězství. Proto jsme byli svědky také volby třetí. A vzhledem k tomu, že si ve svých vystoupeních dával odlišné úkoly, podařilo se mu, zdá se, promyslet a formulovat představu prezidentství zatím nejkomplexněji. Kromě jiného o tom hovoří i mimořádně příznivé přijetí všech jeho vystoupení napříč politickým spektrem. Dost možná i proto má naše země od pátečního podvečera 28. února 2003 nového prezidenta.

O to raději nyní předkládáme veřejnosti poprvé v úplnosti tento mimořádně zajímavý dokument, vypovídající o něčem více než „jen“ o vrcholném partu jednoho z našich nejvýznamnějších politiků, který podstatně ovlivnil, a i nadále bude ovlivňovat, moderní historii svobodné České republiky.

A profesoru Václavu Klausovi, prezidentu České republiky, pak už jen jediné:

Gratulujeme a čekáme na další výrazné projevy a texty.

Petr Hájek, editor


Vydává: Press Servis, s.r.o.

Distribuce: Mediaprint - Kappa
Kniha je k dostání v knihkupectvích, prodejnách tisku, supermarketech a u čerpacích stanic.

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu