Klaus.cz






Hlavní strana » Tisková sdělení » Odpověď Václava Klause pro ČT…


Odpověď Václava Klause pro ČT po prvním kole prezidentské volby

Tisková sdělení, 15. 1. 2018

Kdybychom měli shrnout váš postoj k druhému kolu prezidentských voleb. Budete podporovat – tak jak jste už včera naznačil – Miloše Zemana a proč?

Zdůrazňuji, že Česká republika bude v dnešní rozhárané Evropě a rozháraném světě čelit velmi vážným výzvám, a proto potřebuje mít ve svém čele člověka, který má pevné názory, který má nějakou dlouhou politickou domácí i zahraniční zkušenost, který za svými názory stojí a bude ochoten před všemi tyto své názory obhajovat. To je obrovská deviza, a tu, myslím, že z našich dvou kandidátů v druhém kole má jenom jeden.

Moje druhá teze, kterou bych chtěl zdůraznit: Když jsem podrobně studoval volební výsledky, ještě silněji jsem si uvědomil jednu důležitou věc. Pořád mluvíme o tom, jak je Česká republika rozdělená, rozpolcená. Myslím, že tomu tak není. Česká republika zcela jednoznačně volila Miloše Zemana. On vyhrál ve všech krajích i ve všech větších městech. S výjimkou Prahy, takže bych si moc přál, aby vášně, které určitě v následujících dvou týdnech nastanou, nevyhloubily v naší zemi nějaký hluboký příkop, který bychom v budoucnu jen velmi těžko zaplňovali.

14. ledna 2018

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu