Klaus.cz






Hlavní strana » Dokumenty » Americký senátor Inhofe dává…


Americký senátor Inhofe dává českému prezidentovi za pravdu

Dokumenty, 14. 2. 2007

Republikánský senátor z Oklahomy James Inhofe, člen výboru pro životní prostředí, blahopřál prezidentovi republiky k tomu, jak se vyjádřil proti obavám spojeným s globálním oteplováním. Václav Klaus v interview pro Hospodářské noviny dne 8. února 2007 řekl, že globální oteplování je „falešný mýtus“, kritizoval Mezinárodní panel OSN o klimatických změnách a nazval ho „politickým orgánem“. Václav Klaus také řekl, že by takto vystupovali i další politici špičkového formátu, ale „bič politické korektnosti přiškrcuje jejich hlas“.

“Je třeba prezidenta Klause pochválit za jeho odvahu. Nejenže se pravdivě vyjádřil o vědeckých poznatcích, které hovoří proti obavám spojeným s globálním oteplováním, ale i o skutečnosti, že na půdě Spojených národů je tato otázka zpolitizovaná ”, řekl senátor Inhofe.

„Názory prezidenta Klause, které zpochybňují obavy z katastrofického globálního oteplování způsobeného člověkem, jsou v souladu se sílícím hlasem vědců a předních politiků, kteří si konečně uvědomují, jaká je skutečná motivace těch, kteří straší klimatickými změnami. Politické a vědecké názory se zřetelně přesouvají od klimatických alarmistů směrem ke klimatickým realistům.“  

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu