Klaus.cz






Hlavní strana » Dokumenty » Přání Václava Klause k 79.…


Přání Václava Klause k 79. narozeninám kardinála Dominika Duky

Dokumenty, 26. 4. 2022

Vážený pane kardinále, 

dovolte mi, abych Vám k Vašim dnešním narozeninám popřál všechno nejlepší, maximum zdraví, síly a elánu. Sice mne svým věkem doháníte, ale pořád ta dvouroční mezera zůstává. S tím už asi nic neuděláme. 

Chtěl bych vyjádřit – i když vlastně jen zopakovat – své dlouho zastávané přesvědčení, že jste svými postoji a svými aktivitami jednou z klíčových osobností naší země, která usiluje o záchranu normálního světa proti progresivistickému šílení. To i u nás začíná získávat stále více příznivců, minimálně ve veřejné sféře. Je úžasné, že jste mohl tyto své postoje více než jedno desetiletí hlásat z Vašeho vysokého úřadu. Obávám se, že s Vaším blížícím se odchodem z tohoto postu u nás vznikne vakuum. Nedovedu si představit, kým a čím bude toto vakuum zaplněno.

Společenskou autoritou však zůstanete i nadále. Budu se vždy těšit na jakoukoli možnost se s Vámi setkat. Ještě jednou Vám přeji co nejvíce zdraví. Včera mi napsal krásný, obsažný a racionálně vyargumentovaný email jeden mně neznámý pán a v poslední řádce dodal, že je mu 99 let. Vážený pane kardinále, věřím, že máte před sebou stejná dvě desetiletí. Vaše slova musí znít i v dalších letech.

S úctou

Václav Klaus

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu