Klaus.cz






Hlavní strana » Dokumenty » Dopis Václava Klause Dominiku…


Dopis Václava Klause Dominiku kardinálu Dukovi

Dokumenty, 10. 2. 2022

Vážený pane kardinále,

již jsme se řadu týdnů neviděli, naposledy při Vaší velmi milé návštěvě našeho institutu v polovině prosince loňského roku, ale nyní cítím potřebu vyjádřit Vám svůj dík a ocenit Vaše mimořádně přesvědčivé vystoupení na obranu papeže Benedikta XVI., který je už po několikáté předmětem útoku progresivistických sil a seskupení.

Vaše včerejší rezolutní a jasné vystoupení v německém týdeníku Die Tagespost si zaslouží stejně nevyhýbavou pochvalu, a to nejen zevnitř katolické církve, ale i ode všech z nás, kterým jde o pravdu a její obhajobu.

Papeže Benedikta XVI. jsem si vždy nesmírně vážil a vážím dosud. Po nedávném neopodstatněném útoku progresivistů všeho druhu na australského kardinála Pella je útok na papeže Benedikta XVI. pokusem znevážit – pod záminkou boje proti selháním některých jedinců v katolické církvi – další významnou instituci světa, která soudobému vzepětí progresivismu dosud vzdoruje. Jsem přesvědčen, že nelze mlčet, neboť mlčení bylo už mnohokráte cestou k prosazení do té doby zdánlivě nemožného.

Vážený pane kardinále, ještě jednou Vám děkuji za Vaše vystoupení.

S úctou

Václav Klaus

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu