Klaus.cz






Hlavní strana » Komentáře IVK » Stanovisko IVK ke dni 4. 4.…


Stanovisko IVK ke dni 4. 4. 2016: Migrantská blamáž

Komentáře IVK, 4. 4. 2016

Blamáž podivného projektu ještě podivnějšího Nadačního fondu Generace 21 na přesídlení více než 150 iráckých křesťanů do ČR nastavuje zrcadlo celé té kupě lží a manipulací, které rámují dnešní evropskou migrační krizi.

Naší veřejnosti, masírované srdceryvnými záběry a příběhy z Blízkého východu, se vnucuje představa, že máme povinnost k nám jeho obyvatele stěhovat a starat se o ně. Jde přece o záchranu životů trpících lidí. Slavně je k nám přivezeme, stát dá stovky miliónů různým podivným neziskovým organizacím, které se o ně údajně starají, obce dají byty, firmy nabídnou práci, ale milí migranti si to náhle rozmyslí, protože v Německu nebo Švédsku dostanou ještě více, a žádosti o azyl stáhnou a chtějí odejít.

Vždy když slyším ty fráze různých aktivistů o evropských hodnotách a solidaritě, kvůli nimž prý musíme migranty přijímat, ptám se, kolika skutečně potřebným, bezmocným a trpícím lidem kolem nás by se dalo skutečně pomoci, kdyby nebylo takových „humanitárních projektů“, jako je ten výše zmíněný.

Jiří Weigl

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu