Klaus.cz






Hlavní strana » Dokumenty » Blahopřejný dopis prezidenta…


Blahopřejný dopis prezidenta republiky Otovi Filipovi k 80. narozeninám

Dokumenty, 1. 3. 2010

V Praze dne 1. března 2010

Vážený a milý pane Oto Filipe,

       dovolte, abych Vám alespoň takto na dálku pogratuloval k Vašim krásným kulatým, osmdesátým narozeninám a popřál Vám hodně štěstí a životní pohody.

       Vím, že jste v minulých dnech nebyl zcela zdráv, proto přání co nejpevnějšího zdraví raději zdůrazňuji v samostatné větě. Moc Vám přeji, abyste byl co nejdříve opět v plné síle a mohl tak dál pracovat a vychutnávat život.

       Slovo má velkou moc a sílu, což dobře věděli i komunisté, kteří Vás za Vaše slova šikanovali, zavřeli do vězení a nakonec donutili opustit svou vlast. Vy jste si rizika, které pro Vás tehdy Vaše psaní znamenalo, byl dobře vědom, přesto Vás to nijak neodradilo. Právě naopak. Vaše chuť ke svobodě a vzdor vůči těm, co nám ji brali, ze stránek Vašich knih vystupuje velmi zjevně a dává jim to, co čtenáře tolik přitahuje.

       Vůbec nepochybuji o tom, že i v podalpském Murnau nadále zůstáváte čistokrevným Ostravákem a také aktivním účastníkem českého kulturního dění. My, čtenáři, Vás takto stále vidíme.

       Za sebe Vám upřímně děkuji za Vaše dílo, které je pro mne osobním obohacením a zdrojem myšlenek i potěšení z dobré literatury. A těším se, že jste v tomto ohledu zdaleka neřekl poslední slovo.

V úctě Váš

Václav Klaus

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu