Klaus.cz






Hlavní strana » Knihy » Václav Klaus a Jiří Weigl:…


Václav Klaus a Jiří Weigl: Stěhování národů - Stručný manuál k pochopení současné migrační krize

Knihy, 8. 12. 2015

Nakladatelství Olympia vydává počátkem prosince 2015 knihu Václava Klause a Jiřího Weigla Stěhování národů - Stručný manuál k pochopení současné migrační krize. Tato kniha reaguje na současnou migrační krizi, se kterou je konfrontován evropský kontinent.

Čím byla tato migrační krize způsobena? Potřebuje vůbec Evropa migranty z jiných světů a proč je jejich zvaní k nám hluboce amorální? Proč se vrcholným byrokratům z EU tato krize vlastně hodí? A co by se mělo stát, aby nedošlo na nejhorší? Odpovědi na tyto a další otázky naleznete uvnitř této nové knihy. Knihu doplňují kresby českého kreslíře Jiřího Slívy.

Předmluva autorů

Vlna ilegálního masového přistěhovalectví do zemí Evropské unie se dotýká životů stovek miliónů Evropanů. Protože to považujeme za mimořádně vážné, věnujeme tomuto nesmírně výbušnému problému tuto knížku, napsanou s nutnou mírou stručnosti a přehlednosti. Jejím primárním cílem je polemizovat se všudypřítomnou „prouprchlickou“ propagandou.

Zdrželi jsme se příliš zevrubných odboček, které by text neúměrně zatížily, ale pro přidání potřebné zkratky a nadsázky jsme do ní zařadili i výstižné grafiky Jiřího Slívy. Jeho kresby nejsou pokusem o zlehčení vážné problematiky, nýbrž originálním komentářem atmosféry, ve kterém debata (nebo spíše nedebata) o migrační krizi probíhá.

Jsme si vědomi, že žijeme uprostřed dějů, které mají obrovskou dynamiku. Neznáme a nemůžeme přesně znát cesty, kterými se budou dále vyvíjet. Považujeme však za svou povinnost přispět k lepší orientaci v  hluku dnešní propagandy.

Knihu je možné objednat zde.

8. 12. 2015

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu