Klaus.cz






Hlavní strana » Dokumenty » Newsletter Institutu Václava…


Newsletter Institutu Václava Klause - duben 2014

Dokumenty, 15. 4. 2014

Dubnové číslo měsíčníku Newsletter Institutu Václava Klause je celé věnováno tématu desátého výročí vstupu České republiky do Evropské unie. Naleznete zde příspěvek bývalého prezidenta Václava Klause s názvem "Deset let našeho členství v EU není důvod slavit", text výkonného ředitele IVK Jiřího Weigla "Evropská unie a její krize", nebo článek ředitele Centra společenských studií IVK Ladislava Jakla "Kampaně a fráze - zmrzačená demokracie".

Ekonomický analytik IVK Jan Skopeček nabádá k pohledu na deset let ve strukturách EU "bez růžových brýlí", ředitel Centra ekonomických studií IVK Martin Slaný zdůvodňuje, proč roky 2004-2013 hodnotí jako ztracenou dekádu", analytik IVK Jan Lupoměský přirovnává desetiletí členství v EU k deseti Schillerovským letům" a ředitel pro publikační činnost Centra pro ekonomiku a politiku Marek Loužek přispívá článkem EU v pasti demokratických deficitů“.

Svůj text s názvem "Destruktivní důsledky návratu do Evropy" má v dubnovém Newsletteru rovněž poslanec evropského parlamentu a člen správní rady Institutu Václava Klause Ivo Strejček. Přejeme příjemnou četbu.

Dubnové číslo Newsletteru Institutu Václava Klause ve formátu PDF je ke stažení zde.

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu