Klaus.cz






Hlavní strana » Dokumenty » Jaroslav Bachora, muž…


Jaroslav Bachora, muž vyhraněných postojů, tragicky zemřel

Dokumenty, 20. 5. 2013

Jaroslav Bachora, dlouholetý spolupracovník Václava Klause, člověk velmi ukotvených pravicových zásad, tragicky zemřel ve věku 61 let.

Od 70. let pracoval v dělnických profesích. Po roce 1989 působil jako živnostník v oboru distribuce tisku a v letech 1994-97 byl vedoucím obchodního oddělení vydavatelství Integra. V posledních letech podnikal jako vydavatel a šéfredaktor lokálního periodika na Praze 6.

S Václavem Klausem začal spolupracovat v roce 1997, kdy byl zaměstnán v tiskovém oddělení kanceláře předsedy vlády ČR. Od roku 1998 byl tajemníkem Nadačního fondu Václava Klause a dlouhá léta i spolupracovníkem Centra pro ekonomiku a politiku. V letech 1998 až 2008 byl členem ODS, v roce 2009 spoluzakládal ve funkci místopředsedy Stranu Svobodných občanů.

Byl vždy svědomitým kolegou a především aktivně veřejně působícím občanem, citlivým na všechny projevy socialismu. Blízký mu byl model švýcarského politického systému. Nebylo mu lhostejné, kudy se naše republika ubírá, a pomáhal prosazovat myšlenky, kterým věřil. Jak v ODS, tak u Svobodných, jak v CEPu, tak v dalších svých občanských aktivitách byl příkladem člověka vyhraněných pravicových názorů, ze kterých nikdy neslevoval.

Těm, kdo měli možnost jej blíže poznat, bude velmi chybět. Mezi nimi i Václavu Klausovi, který poslal vdově po panu Bachorovi tento soustrastný dopis.

V Praze dne 20. května 2013

Vážená paní Bachorová,

hluboce mne zasáhla zpráva o tragickém úmrtí Vašeho manžela pana Jaroslava Bachory.  Znal jsem jej mnoho let jako spolehlivého a obětavého člověka pevných názorů, aktivního a angažovaného občana, jehož jsem si vážil a rád s ním spolupracoval.

Dovolte mi, abych Vám a celé Vaší rodině v této pro Vás tak těžké chvíli vyjádřil svou hlubokou účast a soustrast.

S úctou

Václav Klaus

I my budeme na Jaroslava Bachoru vzpomínat jen v tom nejlepším.

Ladislav Jakl za Institut Václava Klause, 20. května 2013

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu