Klaus.cz






Hlavní strana » Dokumenty » Dopis prezidenta republiky…


Dopis prezidenta republiky Ing. Ladislavu Mravcovi k udělení Stříbrné plakety

Dokumenty, 9. 12. 2011

V Praze dne 9. prosince 2011

Vážený pane řediteli, milý Laco,

       u příležitosti Vašich dnešních 65. narozenin jsem se rozhodl udělit Vám jako výraz ocenění naší spolupráce a Vašeho dlouholetého působení v Kanceláři prezidenta republiky stříbrnou plaketu prezidenta republiky.

       Patříte stejně jako já k lidem, pro jejichž životní směřování byl zásadní prožitek z roku 1968. Ve Vašem případě znamenal i věznění z politických důvodů. Spojoval nás odpor proti minulému režimu a já jsem rád, že jsme se mohli setkat a spolupracovat brzy poté, co padl.

       Oceňoval jsem Vaše angažmá jako diplomata – vzpomínám především na Vaše působní ve Washingtonu na počátku 90. let – a proto jsem byl potěšen, když jste se po mém zvolení hlavou státu stal ředitelem Zahraničního odboru KPR a jedním z mých nejbližších spolupracovníků. Za 9 let, které od té doby uplynuly, jsme ve své blízkosti prožili doby úspěšné i komplikované, problémy i úspěchy.  Vždy jsem však ocenil, že se mohu spolehnout na Vaši loajalitu a obětavost, jíž projevujete i jako organizátor Jazzu na Hradě, či různých sportovních aktivit.

       Dovolte mi, abych Vám za vše ještě jednou poděkoval a popřál k Vašim narozeninám hodně zdraví, štěstí a do budoucna osobní i pracovní spokojenost.

       Václav Klaus

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu