Klaus.cz






Hlavní strana » Dokumenty » Blahopřejný dopis prezidenta…


Blahopřejný dopis prezidenta republiky Jaroslawu Kaczyńskému

Dokumenty, 5. 7. 2010

V Praze dne 4. července 2010

Vážený pane předsedo,

dovolte, abych Vám poblahopřál k skvělému výsledku, kterého jste dosáhl v polských prezidentských volbách.

I když jste nakonec byl těsným rozdílem poražen, Vaše úsilí, osobní nasazení a působivá kampaň v posledních týdnech je hodna obdivu a současně dokazuje, že ideály a principy, které jste spolu se svým bratrem vyznávali a důsledně prosazovali do praktické politiky, nacházejí v Polsku velkou odezvu. Mohu Vás ujistit, že pozitivně rezonují nejen ve Vaší zemi, ale také u mnoha občanů a politiků za Vašimi jižními hranicemi, mezi něž se se vším respektem počítám i já sám.

Velmi dobře víte, že jsem Vašeho bratra považoval za svého osobního i politického přítele a během jeho funkčního období se vztahy mezi Polskem a Českou republikou dostaly na nebývalou úroveň. Jsem přesvědčen, že k tomu významně přispěla i plodná spolupráce prezidentů obou zemí. Proto jsem polské prezidentské volby sledoval s nevšedním zájmem a s pocitem stále živé rány po nedávné letecké tragédii.

Vážený pane předsedo, ještě jednou Vám gratuluji, Váš výrazný výsledek považuji za předstupeň Vašich dalších politických úspěchů. Přeji Vám pevné zdraví a mnoho zdaru.

S úctou

Václav Klaus

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu