Klaus.cz






Hlavní strana » Co Klaus neřekl » Malá dementi – č.1


Malá dementi – č.1

Co Klaus neřekl, 4. 1. 2010

Mezi Vánoci a Novým rokem jsem čtyři dny lyžoval v Peci pod Sněžkou a ve Špindlerově Mlýně. Se svými dětmi a vnoučaty. Současně tam byli páni starostové, ředitelé lyžařských areálů a různí přátelé a známí.

Za ty čtyři dny jsem ani jednou nepoužil žádná VIP vrátka či jakoukoli jinou “přednost”. Ve všech případech jsem stál normálně ve frontě s ostatními lyžaři. To není důvod nikomu sdělovat.

Ve středu 30. prosince jsem lyžoval asi od půl deváté do jedenácti. Pršelo. Úplně zmoklí jsme si dávali v Audi baru ve Svatém Petru něco na zahřátí. Přijeli novináři z Lidových novin, že to zmeškali, jestli bych se nešel ještě jednou projet, aby si to mohli vyfotografovat. Nešel jsem, vyfotografovali si mne s lyžemi v ruce. A napsali článek, v němž se mimo jiné říká, že jsem – podle názoru někoho nespecifikovaného – předbíhal vchodem pro VIP.

Je to zdánlivá maličkost, ale tisíc takových maličkostí vytváří zcela lživý obrázek člověka. Je to záměr nebo lajdáctví nebo něco úplně jiného? Mluvili se mnou velmi přátelsky. Nepřidal jim to do textu kolega v redakci, který ve Špindlerově Mlýně vůbec nebyl?

Václav Klaus, Lidové noviny, 4. ledna 2010

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu