Klaus.cz






Hlavní strana » Tisková sdělení » Summit středoevropských…


Summit středoevropských prezidentů v Brně

Tisková sdělení, 21. 5. 2007

Ve dnech 24. – 26. května 2007 se v Brně uskuteční 14. setkání středoevropských prezidentů, které se bude konat na pozvání prezidenta České republiky Václava Klause.

Summitu se zúčastní prezidenti Albánské republiky, Bulharské republiky, Bosny a Hercegoviny, Republiky Černá Hora, Chorvatské republiky, Italské republiky, Maďarské republiky, Republiky Makedonie, Moldavské republiky, Polské republiky, Rakouské republiky, Rumunské republiky, Slovenské republiky, Republiky Srbsko a Ukrajiny. Dva z pozvaných účastníků, prezident Spolkové republiky Německo a prezident Republiky Slovinsko, svou účast na summitu omluvili.

Program summitu začne ve čtvrtek 24. května neformální večeří. V pátek 25. května bude pokračovat slavnostním ceremoniálem na náměstí Svobody, prvním plenárním zasedáním, bilaterálními schůzkami, představením v Mahenově divadle a slavnostní večeří na hradě Špilberk. V sobotu 26. května se uskuteční druhé plenární zasedání, další bilaterální schůzky prezidentů, tiskové konference a závěrečný oběd.

Prezidenti budou během summitu diskutovat dvě témata: „Střední Evropa – současné problémy a výzvy do budoucnosti“ a „Střední Evropa v EU“.

Summitu středoevropských prezidentů v Brně se rovněž zúčastní ústavní činitelé České republiky – premiér Mirek Topolánek, místopředseda vlády pro evropské záležitosti Alexandr Vondra, ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg, 1. místopředseda Senátu Parlamentu Petr Pithart a místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miroslava Němcová.

Další informace naleznete na: www.czech-summit.cz

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu