Klaus.cz






Hlavní strana » Články a eseje » Zemřel Miroslav Macek


Zemřel Miroslav Macek

Články a eseje, 1. 5. 2024

Dnes nás překvapila velmi smutná zpráva. Zemřel Miroslav Macek, jeden z mých nejbližších politických spolupracovníků, politik, který měl významný podíl na vzniku české polistopadové autentické pravice a spoluzakladatel ODS.

Mirka jsem si nesmírně vážil pro jeho jasné politické myšlení, pro jeho schopnost srozumitelně formulovat své názory a pro jeho přesvědčivé vystupování, kterým uměl strhnout lidi kolem sebe. Mirek byl aktivní, pracovitý člověk mnoha zájmů. Naše veřejnost jej, kromě člověka politického, zná jako úspěšného a oblíbeného spisovatele. Nebojácně se pustil do několikadílného pokračování Jirotkova Saturnina, psal detektivky a dokonce překládal Shakespearovy Sonety. Jeho milovaným koníčkem byla zahrada, kterou po „mackovsku”vypiplal do překrásného místa klidu a pohody.

S Mirkem Mackem odchází nejen významný a talentovaný člověk české polistopadové politiky, ale také všetranně zajímavá osobnost, která bude chybět nejen jeho rodině, ale nám všem. Chci touto cestou vyjádřit nejen svůj smutek, ale především hlubokou soustrast jeho rodině.

Václav Klaus, 1. května 2024

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu