Klaus.cz






Hlavní strana » Dokumenty » Václav Klaus k polským…


Václav Klaus k polským prezidentským volbám

Dokumenty, 25. 5. 2015

Jsem rád, že v polských prezidentských volbách zvítězil kandidát autentické polské pravice. Jsem rád, že ve velké evropské zemi zvítězil v prezidentských volbách kritik dnešní formy evropské integrace a Evropské unie. Jsem rád, že zvítězil blízký spolupracovník prezidenta Lecha Kaczyńského a jsem rád, že touto volbou cesta tragicky zemřelého prezidenta Kaczyńského nalezla své pokračování. Prezidentu Dudovi jsem poslal své blahopřání. I on bude jistě usilovat o velmi přátelské česko-polské vztahy. 


Blahopřejný dopis Václava Klause zvolenému polskému prezidentu Andrzeji Dudovi

V Praze dne 25. května 2015

Vážený pane prezidente,

jsem velmi rád, že Vám mohu tímto blahopřát k Vašemu zvolení prezidentem Polské republiky. Jsem rád, že ve Vaší osobě zvítězil kandidát polské pravice a někdejší spolupracovník tragicky zesnulého prezidenta Lecha Kaczyńského, se kterým mě pojily nejen podobné názory, ale i osobní přátelství.

Považuji právě Vaše zvolení za dobrou zprávu jak pro náš celý – s Poláky sdílený – středoevropský prostor, tak i pro budoucnost evropské integrace, a to zejména pro Váš kritický a realistický pohled na její dosavadní vývoj.

Věřím, že nastane příležitost, abych Vám své blahopřání mohl vyjádřit osobně a také Vás lépe poznat.

Přeji Vám, ale i celému Polsku, které vnímám jako našeho nejbližšího partnera, přítele a souseda, v nadcházejícím období samá správná a prospěšná rozhodnutí.

Václav Klaus

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu