Klaus.cz






Hlavní strana » Dokumenty » Blahopřejný dopis prezidenta…


Blahopřejný dopis prezidenta republiky Petru Kratochvílovi

Dokumenty, 22. 7. 2011

V Praze dne 20. července 2011

Vážený pane Kratochvíle, milý Petře,

       dovolte, abych Vám pogratuloval k Vašemu významnému životnímu jubileu, k šedesátým narozeninám, a současně poděkoval za pozvání na Vaši oslavu, které se však, vzhledem k tomu, že ve stejné chvíli budu v Austrálii, nebudu moci zúčastnit.

       Velmi si cením toho, že jste Vy i Vaše divadlo, vždy podporovali pravicovou část naší politické scény a mne osobně. Vzpomínky na akce, jako byla ta předvolební na Staroměstském náměstí ve složitém roce 1998, jsou něčím naprosto mimořádným.

       Vím, že především kvůli těmto svým postojů jste to neměl – a nemáte ani teď – u většiny svých kolegů ze show businessu a kultury obecně lehké. Vím také o Vašem nerovném zápase za rovné podmínky na kulturním trhu. Šlo Vám o samozřejmou věc, o níž však převážná část lidí z kultury, přesvědčená o své výjimečnosti, nechce ani slyšet. A konečně také vím, že patříte mezi lidi, kteří z těchto svých zásadových postojů neustupují. To je mně velmi blízké, protože sám také velmi dobře vím, že takové postoje mají svá nemalá rizika a náklady.

       Chci Vám při této příležitosti poděkovat za všechnu Vaši letitou nezištnou pomoc a popřát Vám, abyste přes všechny překážky byl nadále úspěšný – jak ve svém nepřehlédnutelném přínosu české kultuře, tak v soukromém životě.

       Přeji Vám do dalších let mnoho zdraví, energie, štěstí a pohody. Pozdravy též Vaší krásné manželce a velké rodině.

       Václav Klaus

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu