Klaus.cz






Hlavní strana » Dokumenty » Blahopřání prezidenta…


Blahopřání prezidenta republiky k devadesátým narozeninám Zdeňka Milera

Dokumenty, 18. 2. 2011

Vážený mistře,

dovolte mi, abych Vám poblahopřál k Vašim krásným devadesátým narozeninám. Myslím, že mohu s jistotou říci, že tato gratulace není jen ode mne samotného, ale že tím vyjadřuji i blahopřání celé české veřejnosti – nejen té, která se zajímá o kulturu.

Vaše série animovaných filmů – nepochybně pak nejvíce ty o Krtečkovi – se staly zcela přirozeně „majetkem“ mnoha generací diváků. Jak víme, nejen u nás, ale vlastně po celém světě. Přinášel jste jimi do duší dětí i dospělých radost a vnímavost pro věci všední i nevšední, pro citovost, které je dnes kolem nás bohužel tak málo. Vaše specifické výtvarné pojetí a originalita animace vstoupily do srdcí Vašich diváků a již se v nich natrvalo zabydlily. Co více si může umělec přát?

Chtěl bych Vám za to při příležitosti Vašeho významného životního jubilea znovu poděkovat. Znovu, protože svůj obdiv k Vašemu dílu jsem vyjádřil již udělením státního vyznamenání.

Přijměte, vážený pane Milere, moji gratulaci s přáním všeho dobrého, hlavně pevného zdraví a spokojenosti ve Vašem osobním životě.

Václav Klaus

V Praze dne 16. února 2011

vytisknout

Jdi na začátek dokumentu